Transparant, jg 22, nr. 1, oktober 2018

Inhoudstafel

IPB-Nieuws
* Omgaan met psychische kwetsbaarheid.

In 't Vizier
* Zinzorg en pastoraal thuis. Interview met Evelien Deketele.

Editoriaal

Voor wie kiezen we echt?

Verkiezingen lijken een noodzakelijk kwaad. Gedurende een korte en hevige periode wordt een strijd geleverd om de beste plaatsen. Heb jij goed gekozen, voor wie stem je echt?

Verkiezingen voor gemeente en provincie
In september kwamen ze als paddenstoelen uit de grond, de verkiezingsborden. De mensen lachten ons toe langs de kant van de weg. En als we onze brievenbus leegmaakten, konden we ons verdiepen in de lectuur die ons moest overtuigen van de beste keuze! Her en der werd er zelfs aangebeld om de bewoners te overtuigen om hun stem aan ‘onze' partij te geven. En ja, zelfs in woon- en zorgcentra werd hier en daar actief gewerkt aan stemmenwinnerij! En dan kwam 14 oktober, de grote dag. Elke stemgerechtigde ging zijn stem uitbrengen vanuit de overtuiging dat de gekozen partij de meest geschikte is voor de betrokken gemeente of provincie. Sommigen waren zeer tevreden, anderen teleurgesteld. Verkiezingen zijn echter geen eindpunt, ze betekenen het begin van een engagement van zes jaar, zes volle jaren om het verschil te maken. We zijn benieuwd!

Lees meer...

 

Transparant, jg 21, nr. 4, juli 2018

Inhoudstafel

IPB-Nieuws
* Zin en onzin van zorgpastoraat

In 't Vizier
* Een nieuwe kijk op spirituele bronnen in de gezinspastoraal. Interview met dr. Martina Kreidler-Kos.

Editoriaal

Mensenrechten en de sociale leer van de katholieke Kerk: een vraag om dialoog


Congres van het ELF, het European Forum of National Laity Committees

Het Europees Lekenforum, bestaande uit lekenorganisaties van 18 landen, kwam in juni samen voor zijn tweejaarlijkse congres in Lissabon, Portugal. Het thema van de bijeenkomst was  ‘Mensenrechten, christelijke waarden en de katholieke sociale leer'. De 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Mensenrechten was de aanleiding. Vooral de artikels 18 (recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst) en 19 (recht op vrijheid van mening en meningsuiting) stonden in de kijker.

Lees meer...

 
Meer artikelen...