Studiedag IPB-CIL 2 maart 2013

IPB en CIL laten jongeren aan het woord over geloof

BRUSSEL (KerkNet) – Het Interdiocesaan Pastoraal Beraad (IPB) en zijn Franstalige tegenhanger de Conseil Interdiocésain des Laïcs (CIL) organiseerden op zaterdag 2 maart samen een dag met jongeren die vertelden over hun geloof. Voor de middag klonken 7 getuigenissen van heel verschillende groepen en engagementen. De zaal kreeg na elke inbreng kort de tijd om sterke kanten en vragen te noteren. Die werden na de middag in een panel voorgelegd aan vier jonge mensen. Tot slot formuleerden vier bevoorrechte getuigen wat ze deze dag hadden gehoord en meegemaakt.

Tijdens de middagpauze werd druk genetwerkt tussen de deelnemers. Jong en oud vonden elkaar bij de maaltijd en bij de stands van een tiental organisaties of groepen van en voor jongeren. Het was een hartverwarmend gebeuren dat velen dankbaar stemde. De authenticiteit en het verlangen om het geloof door te geven aan andere jongeren maakt duidelijk dat de geschiedenis van God verder gaat.

(Zie verder onder de rubriek ‘Thema’s – Jongeren over geloof’)