Europees Lekenforum Lissabon 2018

Congres van het ELF of het European Forum of National Laity Committees

Het Europees Lekenforum, bestaande uit lekenorganisaties van 18 landen, kwam in juni samen voor zijn tweejaarlijkse congres in Lissabon, Portugal. Het thema van de bijeenkomst was  ‘Mensenrechten, christelijke waarden en de katholieke sociale leer’. De 70ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Mensenrechten was de aanleiding. Vooral de artikels 18 (recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst) en 19 (recht op vrijheid van mening en meningsuiting) werden besproken. Erik Borgman gaf er een openingsreferaat en er waren getuigenissen van deskundigen over voedselbanken, vluchtelingen, media en vrede. In discussiegroepen werd een gemeenschappelijke verklaring opgesteld die we zo ruim mogelijk willen verspreiden.

Link naar de gemeenschappelijke verklaring

2018-06-14-elf-group_city_hall

 

Josian Caproens, voorzitter van het Europees Lekenforum

Zie artikel Kerknet

2018-06-17-elf_new_steering_committee